Een kunstgebit kliksysteem is een systeem waarmee het kunstgebit houvast krijgt aan de implantaten. Hoe meer houvast, hoe beter, mits u nog in staat bent om het gebit met niet al teveel kracht uit de mond te halen.

Het ene kunstgebit kliksysteem is niet het andere. Er bestaan kliksystemen met drukknopjes of met metalen klikkers (dolderstaaf). Elk systeem kan gebruikt worden in zowel de onderkaak als in de bovenkaak.

In de onderkaak wordt verreweg het vaakst een kliksysteem gemaakt, in het gebied vooraan in de kaak. Maar ook in de bovenkaak kan elk kliksysteem gemaakt worden.

Voordelen van een klikgebit

Klikgebit nazorg

Uw klikgebit dient jaarlijks te worden gecontroleerd. Na verloop van tijd kan uw kaak namelijk slinken, waardoor de pasvorm niet meer optimaal is. Hierdoor neemt de beweging van de gebitsprothese toe. Dit zorgt ook weer voor slijtage van de kaak. Wanneer de prothese gerebased wordt (het opvullen van de prothese), wordt de pasvorm verbeterd waardoor de prothese niet meer zoveel over de kaak beweegt. Controle van uw implantaten vindt plaats bij de implantoloog/kaakchirurg. Uw implantoloog/kaakchirurg zal u ook informeren over het onderhoud van uw implantaten. Omdat een klikgebit een grote uitgavenpost voor u verzekering is, stellen ziektekostenverzekeraars het op prijs als uw implantaten door de implantoloog/kaakchirurg laat controleren en schoonmaken.

Meer informatie of een afspraak maken?

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met 0299 750507 of stel u vraag via het contactformulier op onze website.

Reparatie klikgebit

Het kan gebeuren dat tanden van het kunstgebit afbreken, loskomen of beschadigen. Ook kan een kunstgebit scheuren of breken. In onze praktijk kunt u rechtstreeks terecht om dit te laten herstellen. Bij een breuk of scheur in de gebitsprothese is een slechte pasvorm vaak de oorzaak. Daarom wordt de pasvorm van de gebitsprothese bij u in de mond gecontroleerd. Eventueel wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een aanpassing aan de gebitsprothese.
vinkje-wit

Reparaties op afspraak zijn meestal binnen 1 uur klaar! Ook mogelijk in het weekend en in de avonduren.

Contract zorgverzekeraars

Tandprothetische praktijk Mak heeft contracten met alle zorgverzekeraars en werkt volgens de landelijke richtlijnen.

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd om een goede kwaliteit te waarborgen.

Spoedreparaties

0299 750 507