Kostenbegroting

Wanneer u een uitgebreide behandeling moet ondergaan die meer dan € 250,- kost, dan ontvangt u altijd een kostenbegroting van ons. Op die manier weet u vooraf wat de kosten zijn, en hoe deze zijn opgebouwd. Aan de hand van uw kostenbegroting kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar om uw eigen bijdrage te bepalen.

Basisverzekering

In Nederland kennen we een verplichte basisverzekering met een wettelijk eigen risico. Daarnaast kan men vrijwillig een aanvullende (tandarts)verzekering afsluiten voor zorg die niet in de basisverzekering is opgenomen.

Een nota van een tandprotheticus zal bestaan uit een deel honorarium en een deel tandtechniek. De tarieven voor honorarium en tandtechniek worden in opdracht van de minister vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit). Kijk voor meer informatie op www.nza.nl.

Vergoedingen prothetische zorg

Voor vergoeding van prothetische zorg gelden, per type gebitsprothese, de volgende algemene regels:
Onder een volledige prothese wordt verstaan een volledige bovenprothese, volledige onderprothese of beiden. De vergoeding vanuit de basisverzekering bedraagt 75% van de totale kosten. De eigen bijdrage bedraagt 25 % van de totale kosten. De eigen bijdrage kan gedeeltelijk tot geheel vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

Openingstijden

maandag – vrijdag 8:30 – 17:00

vrijdag8:30 – 15:00

(Thuis)behandeldelingen en spoedreparaties ook mogelijk in het weekend en in de avonduren.

Tandprothetische Praktijk Mak heeft contracten met onder andere deze Zorgverzekeraars:

achmea
anderzorg
asr
Nationale Nederlanden
cz
de friesland
delta lloyd
fbto
interpolis
menzis
ohra
zilverenkruis
zorgenzekerheid
achmea
anderzorg
asr
avero
cz
de friesland
delta lloyd
fbto
interpolis
iza
menzis
ohra
ozf
unive
vgz
zekur
zilverenkruis
zorgenzekerheid

Meer weten over ons?

Wij staan altijd open voor uw vragen, klik op de button om contact op te nemen.