Wanneer uw tandarts en/of behandelaar samen met u de beslissing heeft genomen om uw resterende tanden en kiezen te trekken, dan krijgt u een noodkunstgebit, ook wel immediaat gebitsprothese genoemd.

Het doel van de immediaat gebitsprothese is tweeledig: ten 1e loopt u niet zonder tanden en kiezen in uw mond, waardoor u beter sociaal functioneert en kunt kauwen. Ten 2e werkt de immediaat gebitsprothese als een noodverband. De gebitsprothese dient als een drukverband om de verse wonden af te sluiten en de zwelling te beperken.

Belangrijk! Direct na het trekken van uw tanden en/of kiezen, mag u de immediaat gebitsprothese NIET uitdoen.

Doet u dit wel, dan bestaat de kans dat u de gebitsprothese de eerste tijd niet meer in de mond krijgt. Na 1 tot 3 dagen zal uw behandelaar de gebitsprothese uit uw mond halen. De eerste pijnlijke plekken worden ontlast door de immediaat gebitsprothese te beslijpen.

Verwacht niet te veel van uw immediaat gebitsprothese, deze is tijdelijk. Wij doen er alles aan om de gebitsprothese aan te passen zodat deze zo comfortabel mogelijk zit. Waarschijnlijk moet u meerdere afspraken maken om de gebitsprothese aan te laten passen. In de eerste maanden past uw kaak zich aan en past de gebitsprothese niet goed. Neem bij pijn of drukplekjes contact op!

Twee maanden nadat uw tanden en/of kiezen zijn getrokken, wordt de gebitsprothese opgevuld, waardoor de gebitsprothese beter past en vaak ook iets dunner gemaakt kan worden.

Zes maanden tot een jaar nadat uw tanden en/of kiezen zijn getrokken, wordt een nieuwe gebitsprothese gemaakt. De immediaat gebitsprothese is dan niet meer toereikend. De kaakwallen zijn zodanig veranderd, dat alleen een nieuwe gebitsprothese verantwoord is. Uw nieuwe gebitsprothese zal beter passen en heeft een beter kauwvermogen.

vinkje-wit

Reparaties op afspraak zijn meestal binnen 1 uur klaar! Ook mogelijk in het weekend en in de avonduren.

Contract zorgverzekeraars

Tandprothetische praktijk Mak heeft contracten met alle zorgverzekeraars en werkt volgens de landelijke richtlijnen.

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd om een goede kwaliteit te waarborgen.

Spoedreparaties

0299 750 507