Behalve het aanmeten en vervaardigen van volledige gebitsprotheses zijn wij ook specialist in het aanmeten en vervaardigen van de partiële prothese (een plaatje) of frame (metaal). Ten opzichte van de volledige gebitsprothese is er echter in behandelwijze en verantwoording wel een groot verschil. Een partiële gebitsprothese wordt door ons vervaardigd indien uw tandarts uw tanden en kiezen gecontroleerd heeft en uit deze controle gebleken is dat belasting van deze tanden en kiezen geen problemen zal opleveren. Heeft u nog geen tandarts dan kunnen wij u zonodig doorverwijzen. Voor het vervaardigen van de partiële prothese werken wij dus samen met de tandarts. Immers, de tandarts draagt de verantwoordelijkheid voor de eigen tanden en kiezen en wij als tandprotheticus die van de partiële prothese.

Het komt steeds vaker voor dat inwoners van Nederland niet al hun tanden, maar één of enkele gebitselementen verliezen. Het ontstane gat kan dan op verschillende manieren opgevuld worden.
Wij kunnen dan in samenwerking met uw tandarts een voorziening voor u vervaardigen. Deze voorziening zal een uitneembare gedeeltelijke prothese zijn die tussen uw bestaande tanden past.

Welke soorten gedeeltelijke prothesen bestaan er?

De kunststof plaatprothese

Indicatie:

De kunststof plaatprothese wordt volledig van kunststof gemaakt. Daar waar u enkele tanden mist vormt het kunststof deel een afsteunend zadel op de kaak waarin de tanden en kiezen geplaatst worden. Er wordt altijd naar gestreefd dat de kunsttanden dezelfde kleur hebben als uw eigen tanden. Wanneer de houvast van de kunststof plaatprothese tegenvalt dan kan deze uitgevoerd worden met twee of meer gebogen ankers (haakjes) rond bestaande tanden zodat deze de plaatprothese meer retentie geven.

De frameprothese

Indicatie:

De frameprothese bestaat uit een metalen frame waaraan zadels met kunstelementen vastzitten. Het frame wordt van een sterke chroomkobalt legering of van titanium gegoten en is samengesteld uit een basis, een hoofdverbindingsbeugel, kleine verbindingsbeugels en ankers rond uw eigen tanden.

Reparatie frameprothese / plaatprothese

Het kan gebeuren dat tanden van het kunstgebit afbreken, loskomen of beschadigen. Ook kan een kunstgebit scheuren of breken. In onze praktijk kunt u rechtstreeks terecht om dit te laten herstellen. Bij een breuk of scheur in de prothese is een slechte pasvorm vaak de oorzaak. Daarom wordt de pasvorm van de prothese bij u in de mond gecontroleerd. Eventueel wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een aanpassing aan de gebitsprothese.
vinkje-wit

Reparaties op afspraak zijn meestal binnen 1 uur klaar! Ook mogelijk in het weekend en in de avonduren.

Contract zorgverzekeraars

Tandprothetische praktijk Mak heeft contracten met alle zorgverzekeraars en werkt volgens de landelijke richtlijnen.

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd om een goede kwaliteit te waarborgen.

Spoedreparaties

0299 750 507