De oplossing voor tandenloosheid is een volledige gebitsprothese.
De behandeling voor het aanmeten van een volledige gebitsprothese wordt bij ons uitgevoerd door ervaren tandprothese specialisten. Zij zullen bij u een mondonderzoek uitvoeren en het behandelplan met de daarbij behorende kosten met u bespreken. Als u instemt met het behandelplan dan zullen er afspraken gemaakt worden voor de behandeling. Tijdens de behandeling worden de wensen ten aanzien van de volledige gebitsprothese met u besproken. Uiteraard wordt alles naar uw wens bepaald.

Na enkele jaren tandloosheid zal de kaak slinken. Dit is een natuurlijk proces. De kaak verdwijnt en de gebitsprothese heeft steeds minder houvast. Hoe meer de gebitsprothese over de kaak beweegt, hoe meer kans er bestaat op pijnplekken. Echter is het ook zo, dat hoe meer de gebitsprothese over de kaak beweegt, hoe sneller de kaak zal slinken. Daarom is het belangrijk een prothese ieder jaar te laten controleren op pasvorm en slijtage. Deze controle bieden wij u gratis aan. Zo kunnen wij garanderen dat uw gebitsprothese de optimale pasvorm houdt, deze goed functioneert en u er stralend uit blijft zien.

Na verloop van tijd zal de gebitsprothese aangepast moeten worden aan de veranderde kaak. De gemiddelde gebitsprothese moet tussen de vijf a acht jaar vervangen worden. Dit voorkomt;

Reparatie kunstgebit/ gebitsprothese

Het kan gebeuren dat tanden van het kunstgebit afbreken, loskomen of beschadigen. Ook kan een kunstgebit scheuren of breken. In onze praktijk kunt u rechtstreeks terecht om dit te laten herstellen. Maak echter wel altijd een afspraak voor een gebitsreparatie, dit voorkomt een lange wachttijd. Bij een breuk of scheur in de prothese is een slechte pasvorm vaak de oorzaak. Daarom wordt de pasvorm van de gebitsprothese bij u in de mond gecontroleerd. Eventueel wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een aanpassing aan de prothese.

vinkje-wit

Reparaties op afspraak zijn meestal binnen 1 uur klaar! Ook mogelijk in het weekend en in de avonduren.

Kunstgebit/ gebitsprothese nazorg

Uw gebitsprothese dient jaarlijks te worden gecontroleerd. Na verloop van tijd kan uw kaak namelijk slinken waardoor de pasvorm niet meer optimaal is. Hierdoor neemt de beweging van de prothese toe. Dit zorgt ook weer voor slijtage van de kaak. Wanneer de prothese gerebased wordt (het opvullen van de gebitsprothese) wordt de pasvorm verbeterd waardoor de gebitsprothese niet meer zoveel over de kaak beweegt. In veel situaties is het echter te laat om een betere pasvorm te verkrijgen. De kaak is al in zoverre geslonken dat er geen houvast meer gecreëerd kan worden. In deze situatie is de beste oplossing een implantaatprothese, ofwel klikgebit. Hierbij worden er kunstwortels in de kaak geplaatst waarop de gebitsprothese vast kan klikken.

Contract zorgverzekeraars

Tandprothetische praktijk Mak heeft contracten met alle zorgverzekeraars en werkt volgens de landelijke richtlijnen.

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd om een goede kwaliteit te waarborgen.

Spoedreparaties

0299 750 507